Visar 1–12 av 163 resultat

Maskeradtema 20-tal

1920-talet är ett populärt tema för maskerad då det var en tid då man bara lite annorlunda och i mångas ögon vackra kläder. Det här var tiden strax efter det första världskriget och ekonomi, framtidsutsikter och människors välmående var på uppåtgående. Det var en glad tid, vilket märktes på kläder och människors vilja att gå ut på galej. Även musiken spelade en stor roll och jazzmusiken var väldigt populär.

Kläderna man bar på 20-talet var välsittande och stiliga. Herrarna var inspirerade av karaktärer från Hollywoods filmer. Till fest, vilket även passar på en fest idag med temat 20-tal, bar herrarna frack eller smoking, väst, vit skjorta med manschetter, fluga, lackskor, och kanske accessoarer som ett fickur och en hatt. Fedora-hatten var väldigt populär på denna tid.

20-talets damer hade ofta kort eller uppsatt hår med diadem eller hårprydnader, ofta med en fjäder. Damerna hade också klänning på sig, både till vardags och när det vankades fest. Den festligare klänningen var ofta i något finare tyg som siden och ganska urringad. Dessutom skulle benen visas. Skorna var lågklackade.

Vill du ha inspiration till kläder från 20-talet, utöver att titta här på maskeradkalaset, kan vi rekommendera de tvåfaldigt Oscars-vinnande filmen Den store Gatsby.

20-tals Maskerad

20-tals Blond Peruk

149 kr

20-tals Maskerad

20-tals Damhatt

99 kr
499 kr

20-tals Maskerad

20-tals Hatt Beige

99 kr

20-tals Maskerad

20-tals Hatt Svart

99 kr

20-tals Maskerad

20-tals Herrhatt

199 kr